Met de actie van Bondoet van 2017 legde de MiVaBo drempels aan bij verschillende huizen in Rincon en in Playa. Aangezien de MiVaBo ervaring had met het aanleggen van paden werd de MiVaBo indirect benaderd in maart 2018 door het OLB om bij 40 huizen in Rincon en in Kralendijk paden, ramps en beugels aan te leggen. Het doel van het project was om rolstoelgangers eenvoudiger deel te laten nemen aan activiteiten in de maatschappij.

Vaak was er een probleem bij het ophalen van de rolstoelgangers door de vervoers bedrijven. Zij halen de personen op vanaf de voorpoort, wat echter vaak al een probleem was om daar te komen. Hierdoor werden de mantelzorgers en chauffeurs zwaar belast en zich vaak tot rugklachtten uittte. Dit probleem kon opgelost worden door betonnen paden of ramps aan te leggen zodat de rolstoelganger gemakkelijker opgehaald kon worden.

Artie de Vries(voorzitter MiVaBo) kreeg de opdracht van het OLB om de paden, drempels en beugels aan te leggen. De volgende instellingen deden mee om het padenproject uit te voeren: Cocari in Rincon en Villa Antonia, Kas di Mimina, Fundashon Mariadall, Integrale Wijkaanpak, Roro , Ergotherapie Bonaire, FKBO, FKPD, Miva 60+ in Kralendijk.

Er was een lijst van 75 adressen in Rincon en Kralendijk. Uiteindelijk bleven er 30 adressen over die in aanmerking kwamen voor paden, ramps of beugels bij de voordeur. Michel Boezem was de uitvoerder en Pedro de Jongh van de DROB was de toezichthouder. Het hele project heeft een jaar geduurd en werd in juli 2019 succesvol afgesloten.

Door dit mooie initiatief is het voor een groot aantal rolstoel afhankelijke Bonaireanen gemakkelijker geworden om vervoerd te worden van huis tot opvangcentrum en terug waardoor zij deel kunnen nemen aan de maatschappij.

.

1
Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *