Gehandicapten-parkeerplaats

Vandaag was het weer zo’n dag…. Er moesten boodschappen worden gedaan. Bij de eerste supermarket die we aandeden, stond een auto voor de helft geparkeerd op de gehandicapten-parkeerplaats.

Bij de tweede supermarket stond een auto op die speciale plaats geparkeerd. In die auto zat een mevrouw met een donkere bril op. Wij konden er net mooi naast parkeren. Toen wij klaar waren en weer wegreden zat die mevrouw er nog.

Aan iemands gezicht kan je niet zien of hij/zij een beperking heeft. Daarom zou het zo goed zijn om special parkeerkaarten te gebruiken. Iemand zou officieel door een arts gezien moeten worden om in aanmerking van zo’n parkeerkaart te komen.

MiVaBo heeft zich hard ingezet bij diverse instanties om dat voor elkaar te krijgen. Corona-virus gooide roet in het eten, maar dat is inmiddels al weer een poos geleden. Die parkeerkaarten zouden er inmiddels al lang behoren te zijn.

Het gehandicapten parkeren is sinds een aantal Jaren in de wet opgenomen. Helaas zijn de instanties er nog niet aan toe gekomen om het uit te werken.

Vele winkeleigenaren zijn door MiVaBo benaderd en verklaarden graag een special parkeerplaats te willen hebben. Maar zonder zo’n parkeerkaart heeft het geen zin.

Chauffeurs zouden zich er bewust van moeten zijn, op voldoende afstand van de gehandicapten-parkeerplaats te parkeren. De persoon met de beperking heeft veel ruimte nodig om uit de auto te komen , eventueel de rolstoel or rollator naast de auto te zetten.

Vaak zijn er wel speciale parkeerplaatsen, maar die zijn dan afgesloten Het zou zoveel ergernis en stress voorkomen om gewoon genoeg speciale parkeerplaatsen te hebben. Het zou het leven van mensen met een beperking zo veel aangenamer kunnen maken. Gewoon wat meer rekening houden met elkaar. Helpt u mee ?

Volgende keer: Toegankelijkheid Bestuurskantoor

If you choose the behaviour, you choose the consequences. Ria E.D.

0
Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *