Chachacha beach

Van heinde en ver komen ze naar Bonaire: mensen die graag duiken. Lange tijd kwam er zelfs een groep mensen met een lichamelijke beperking, Amerikaanse oorlogsveteranen “ The wounded Warriors”.

Maar ja, niet iedereen duikt, maar wil gewoon genieten van onze prachtige wateren en de onderwaterwereld. En dat blijkt moeilijker te zijn dan je zou denken. Hoewel…. Bij Chachacha-beach komt al enkele jaren een groep senioren bijeen om te zwemmen. Voor hen is zelfs speciaal aan de steiger een lange handgreep bevestigd, zodat ze veilig en gemakkelijk in en uit het water kunnen komen.

Voor de meeste mensen met een beperking is de zee ontoegankelijk. En in de meeste gevallen het strand ook. Op sommige plaatsen zou het aanbrengen van een simpele railing al een prima oplossing zijn. MiVaBo heeft met STINAPA hierover al enkele gesprekken gevoerd. Want onze natuur is beschermd en dat willen we zeker respecteren.

Het ligt in de bedoeling dat er enkele stranden zullen worden ontwikkeld. De ontwerpers hiervan wilden dat MiVaBo hierbij ook inspraak zouden hebben. Tijdens enkele bijeenkomsten heeft MiVaBo dan ook de mogelijkheid gehad suggesties en advies te geven, hetgeen door onze organisatie zeer op prijs is gesteld.

Inmiddels zijn er twee special strand/zee-rolstoelen te huur, met deskundige begeleiding. Dus dat is al een kleine stap in de goede richting.

Stel je toch eens voor ….. om gewoon met je rolstoel of scootmobiel tot aan de rand van de zee te komen en er dan met enige hulp in te duiken…. Blijft het een droom of wordt het werkelijkheid.

Volgende keer: Het VN-Verdrag voor mensen met een handicap..

If you choose the behaviour, you choose the consequences. Ria E.D.

0
Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *