VN Verdrag banner

2 miljoen Nederlanders hebben een beperking, ze zijn bijvoorbeeld slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychische problemen. Sinds 2016 geldt het VN-verdrag handicap in Nederland. Het doel van dit verdrag is dat de positie van mensen met een beperking verbetert.

Overal aan meedoen

VN LogoMensen met een beperking kunnen niet altijd meedoen in de samenleving. Zo is zelfstandig reizen met het openbaar vervoer lastig voor rolstoelers. Of denk aan blinden die een studie willen volgen, of een brief van de gemeente ontvangen. In het VN-verdrag Handicap staat wat Nederland moet doen om de positie van mensen met een beperking te verbeteren. Op alle terreinen die voor hen, net als voor ieder ander, belangrijk zijn. Bijvoorbeeld werk, onderwijs, vervoer, cultuur, sport en andere vrijetijdsbesteding.

Bovenstaande text is direct overgenomen van de web-site van V.N. Verdrag Handicap.“

Landelijke en lokale overheid moeten werken aan een inclusieve samenleving. Bonaire is om onbegrijpelijke redenen uitgesloten. Dit verdrag verplicht de Nederlandse overheid op alle gebied van de rechten van de mensen met een beperking vooruitgang te boeken. Een inclusieve samenleving is een taak voor ons allemaal.

Het is de hoogste tijd dat Bonaire zich aansluit en het verdrag bekrachtigt.. We zijn toch een bijzondere gemeente van Nederland ? Dan moeten we dat ook merken en voelen.

Bent u het ook daarmee eens? Like dan onze Facebook-pagina en laat een commentaar achter. Samen moet het lukken.

 

 

Ria E.D.

0
Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *