MiVaBo is een van de vijf geselecteerde organisaties op het gebied van zorg die zich mogenpresenteren aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Dat gebeurt op 16 november tijdens een informatiemarkt met verschillende ngo’s (niet gouvernementele organisaties) op het Wilhelminaplein.

Stichting MiVaBo behartigt de belangen van mensen met een handicap op Bonaire. Voorzitter Arthur Sealy is blij met de aandacht van het koninklijk paar voor dit onderwerp. Ook al krijgt de organisatie slechts 1 minuut om de gasten te vertellen wat zij belangrijk vindt, MiVaBo grijpt die kans met beide handen aan.

,,Er zijn zoveel Bonairianen die in hun dagelijks leven worden belemmerd door fysieke of mentale problemen’’, vertelt Sealy. ,,Het kan soms heel moeilijk zijn, of zelfs niet meer mogelijk, om behoorlijk te functioneren. Maar elk mens heeft recht op een plekje in de maatschappij, om zich fijn te voelen, gewaardeerd en geaccepteerd. Om zelfstandig te zijn, zijn eigen inkomen te verdienen. En als leden van deze maatschappij moeten wij allemaal zorgen voor elkaar. Dus wie het zelf niet redt, reiken wij de hand. Zo hoort het.

’’Helaas gebeurt dit volgens Sealy nog veel te weinig. ,,Wij realiseren het ons niet omdat de meeste handicaps niet zichtbaar zijn, maar ongeveer 1 op de 5 mensen heeft een motorischeof mentale handicap of een chronische ziekte met veel impact op hun leven. Als we daarovernadenken, is het toch logisch dat we rekening houden met elkaar. Deze mensen zijn niet ‘die anderen’, geen aparte groep. Deze mensen zijn ‘wij’.

’’Het is een van de hoofddoelen van MiVaBo om dit aan de Bonairiaanse samenleving duidelijkte maken. Hiertoe geeft de stichting informatie aan allerlei doelgroepen en werkt zij samen met de lokale overheid aan een awareness campagne. Onder andere via Facebook laat MiVaBo vrijwel dagelijks zien wat er op wereldgebied speelt aan ‘gehandicaptenzaken’. Als u naar www.facebook.com/mivabobonaire gaat en op LIKE klikt, wordt ook u op de hoogte gehouden.

0
Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *