Wegwerkzaamheden

Het zou eigenlijk zo gemakkelijk behoren te zijn: je pakt je scootmobiel, je rollator of je kruk , maar ook de kinderwagen/stroller en je loopt of rijdt heerlijk langs de boulevard of door de stad.
Maar de schijn bedriegt: overal staan auto’s geparkeerd. En aan de waterkant zijn bomen geplant , met daaromheen wijde ruimtes, afgezet met steen. Als je er langs wilt, moet je van de stoep af en op de rijweg gaan lopen.

Bij de boulevard waar de bars en restaurants en winkels zijn is het een stuk erger: daar wemelt het van de reclameborden.
De trottoirs zijn kapot, niet aanwezig of hebben enorm hoge afstap, zodat het gevaarlijk wordt als je doorloopt of rijdt.
Langs de Kaya Grandi worden zelfs door restaurant-eigenaars grote planten in potten gezet, zodat je van de stoep af moet om door te kunnen lopen.

Vele straten hebben grote gaten en de trottoirs zijn niet aanwezig of kapot. En voetgangersoversteekplaatsen zijn niet of wei

Kapotte straatnig aanwezig. En dan niet te vergeten: de geparkeerde auto’s op het trottoir ! Je kan soms beter op de openbare weg gaan lopen of rijden met je rolstoel of scootmobiel!

De mensen met een beperking hebben eigenlijk gelijk: ze blijven liever thuis waar het veiliger is. En dat is triest.

Het zou zo gemakkelijk

Gaten in de Weg

anders kunnen. MiVaBo heeft regelmatig gesprekken met de hiervoor verantwoordelijke instanties. Vooral als er straten worden vernieuwd of er nieuwe straten worden aangelegd. Dat is direct merkbaar, want het is dan op die plek beduidend veiliger en toegankelijker.

 

 

Morgen: gehandicapten-parkeerplaatsen.

 

0
Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *